Tiedote koronarokotuksista 18.7.2022

THL suosittelee neljänsien koronarokoteannosten aikaistamista tiettyihin väestöryhmiin. 70 vuotta täyttäneet voivat varata rokotusajan Jämsän pääterveysasemalle jo tästä viikosta alkaen. Rokotusaikoja on alkuun rajallinen määrä.

THL on tänään antanut uuden neljänsien koronarokotusten laajentamista koskevan suosituksen, joka poikkeaa aiemmasta ennakkotiedosta.

Uusi suositus on, että kunnat voivat heinäkuusta alkaen tarjota neljänsiä rokoteannoksia portaittain alkaen henkilöistä, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille eli seuraavassa järjestyksessä: 1. 70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin 2. 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat 3. 60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin.

Lisätietoa THL:n suositus: kunnat voivat laajentaa neljänsiä koronarokotuksia tiettyihin väestöryhmiin jo heinäkuussa

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos on saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronan, ei tarvitse nyt tehosteannosta.

70 vuotta täyttäneet jämsäläiset voivat varata ajan rokotukseen Jämsän pääterveysasemalle sähköisesti tai puhelimitse. Pyydämme huomioimaan, että rokotusaikoja on vielä tässä vaiheessa rajallisesti. Rokotusaikoja lisätään sitä mukaa kun järjestelyjä saadaan aikaistettua. Liikuntahallin joukkorokotuspiste on suunniteltu avattavan jälleen viimeistään 15.8, jolloin rokotuksia annetaan sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta walk-in linjoilla aiempaan tapaan. Ilmoitamme erikseen liikuntahallin rokotuspaikan avaamisesta. Elokuulla rokotuksia annetaan myös kaikilla sivuterveysasemilla erikseen ilmoitettavina päivinä.

Sisko Tiirinen
Palvelujohtaja
Jämsän Terveys

Titta Frantsila
Johtava ylilääkäri
Jämsän Terveys

Sähköinen rokotusten ajanvaraus tästä linkistä jämsäläisille

Rokotusneuvonta ja -ajanvaraus puhelimitse:
p. 040 7560 744 (ma-pe klo 11-14)