Tiedote 28.6.21: Koronarokotuksen ajanvaraus avoinna kaikille 16 vuotta täyttäneille jämsäläisille

12 vuotta täyttäneiden riskiryhmiin kuuluvien lasten ja nuorten koronarokotukset myös käynnissä

Jämsässä koronarokotteen on saanut 11 600 henkilöä (58 % koko väestöstä), tehosterokotteita on annettu 4122 (21 %). Kaikki 16 vuotta täyttäneet jämsäläiset voivat nyt varata rokotukseen ajan joko sähköisesti tai puhelimitse. Tällä hetkellä rokotusaikoja on varattavissa viikoille 27-28.

Sähköiseen ajanvaraukseen pääset tästä. Ohje sähköiseen ajanvaraukseen löytyy täältä.

Koronarokotusneuvonta ja ajanvaraus:
Jämsä ja Koskenpää p. 040 7560 744 (arkisin klo 9-15)
Kuorevesi ja Länkipohja p. 040 8461 218 (ma-to 9-15, pe 9-14)

Myös Pihlajalinna terveyssovelluksen kautta voi edelleen olla yhteydessä erilaisissa rokotukseen liittyvissä kysymyksissä. Lue lisää terveyssovelluksesta

12-15 vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien lasten ja nuorten rokotukset

Nuorilla koronatauti on usein lievä, mutta erityisesti riskiryhmiin kuuluvilla nuorilla on todettu myös vaikeaa tautia. Pääset lukemaan THL:n kirjeen nuorille täältä. Riskiryhmät löydät täältä

Rokotus on vapaaehtoinen. Rokotuksesta on hyvä keskustella vanhempien tai läheisten kanssa. Alaikäinen voi päättää rokotteen ottamisesta itse, jos rokottaja arvioi lapsen/nuoren olevan riittävän kypsä tekemään päätöksen. Jos nuori ei voi tai halua itse päättää, huoltajilta kysytään suostumus rokotukseen.

Huoltajan suostumus nuoren koronarokotukselle, joka olisi hyvä täyttää valmiiksi ennen rokotukseen saapumista.

12-15 vuotiaiden lasten ja nuorten riskiryhmien ajanvaraus ei ole toistaiseksi mahdollista sähköisesti, vain puhelimitse.

Tehosterokotuksista tärkeää huomioitavaa

Ensimmäisen rokotuksen yhteydessä asiakas saa ajan tehosterokotukseen 12 viikon päähän valmiiksi. On erittäin tärkeää noudattaa annettua tehosterokotuksen aikaa, sillä rokotteita saapuu kullekin viikolle tarkka määrä laskettuna tehosteannoksia varten. Ajan voi siirtää eteenpäin pakottavasta syystä kuten esimerkiksi sairastuminen. Matkat ja muut menot tulisi järjestää sen mukaan, että rokotukseen tullaan ajallaan. Tehosterokotus annetaan aina samassa paikassa kuin ensimmäinen rokote.

Titta Frantsila
Johtava ylilääkäri
Jämsän Terveys

Sisko Tiirinen
Palvelujohtaja
Jämsän Terveys

Koronarokotukset muokattava versio 280621 (002)