Tiedote 20.7.21: Koronarokotuksiin on nyt hyvin aikoja tarjolla

Koronatartunnat ovat lisääntyneet Suomessa, ja rokotusten ottaminen juuri nyt on ensiarvoisen tärkeää.

Koronarokotusten ajanvaraus on avoinna kaikille 16 vuotta täyttäneille jämsäläisille sähköisesti ja puhelimitse. 12–15 -vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lasten ja nuorten koronarokotukset ovat myös käynnissä, ja ajanvaraus on toistaiseksi mahdollista vain puhelimitse. Rokotusaikoja on tällä hetkellä varattavissa viikoille 29–31. Aikoja on vapaana vielä tälle viikolle.

Jämsässä ensimmäisen koronarokotteen on saanut 13 321 henkilöä (67 % koko väestöstä), ja kaksi rokoteannosta saaneita on 6570 (33 %).

Rokotusajat ovat Jämsässä täyttyneet tähän asti hyvin sitä mukaa kun rokotteita on tullut. Rokotteita saadaan nyt hyvin ja rokotuksille toivotaan erityisesti 16–40 vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia, jotta rokotuskattavuus myös näissä ikäryhmissä nousee.

Sähköiseen ajanvaraukseen pääset tästä. Ohje sähköiseen ajanvaraukseen löytyy täältä

Koronarokotusneuvonta ja ajanvaraus:
Jämsä ja Koskenpää p. 040 7560 744 (arkisin klo 9–15)
Kuorevesi ja Länkipohja p. 040 8461 218 (ma–to 9–15, pe 9–14)

Myös Pihlajalinna Terveyssovelluksen kautta voi edelleen olla yhteydessä erilaisissa rokotukseen liittyvissä kysymyksissä. Lue lisää terveyssovelluksesta täältä.

Tehosterokotuksista
Tehosterokotusten suositeltu annosväli on edelleen 12 viikkoa. Ensimmäisen rokotuksen yhteydessä asiakas saa ajan tehosterokotukseen 12 viikon päähän valmiiksi. On erittäin tärkeää noudattaa annettua tehosterokotuksen aikaa ja ottaa molemmat rokotteet. Toinen rokoteannos on erittäin tärkeä, sillä se vahvistaa elimistön kykyä suojautua erityisesti virusmuunnoksia vastaan. Tehosterokotuksen ajan voi siirtää pakottavasta syystä. Tehosterokotus annetaan aina samassa paikassa kuin ensimmäinen rokote.

Titta Frantsila
Johtava ylilääkäri
Jämsän Terveys

Sisko Tiirinen
Palvelujohtaja
Jämsän Terveys

koronarokotusten eteneminen