Tiedote 19.8.21: Tehosterokotuksen aika nyt mahdollista aikaistaa 8 viikkoon

THL on linjannut, että alueellisen rokotustilanteen mukaan mRNA-rokotteiden 12 viikon annosväliä voidaan paikallisen harkinnan perusteella lyhentää, mikäli rokotteiden saatavuus alueella on hyvä, eikä annosvälin lyhentäminen viivästytä kenenkään muun ensimmäisen rokoteannoksen saamista. Annosväliä voidaan lyhentää korkeintaan 8 viikkoon, jotta rokotuksilla edelleen saavutetaan mahdollisimman hyvä ja pitkäkestoinen suojateho. Täysi rokotesarja, eli kaksi rokoteannosta, suojaa erittäin hyvin koronavirustautia ja sen vakavia muotoja sekä virusmuunnoksia vastaan.

Käytössä olevien BioNTech-Pfizerin Comirnaty ja Modernan Spikevax -rokotteiden saatavuus on tällä hetkellä hyvä.

Asiakas voi aikaistaa eli siirtää rokoteaikaansa sähköisessä ajanvarauksessa vapaana oleville ajoille Jämsän liikuntahallin rokotuspisteelle. Edellytyksenä on 8 viikon väli ensimmäisestä rokotuksesta. Sähköiseen ajanvaraukseen pääset tästä

Tehosterokotusaika annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä automaattisesti edelleen 12 viikon päähän, sillä saapuvien rokotteiden määrästä ei ole vielä tietoa syksylle.

Ensisijaisesti mRNA-rokotussarjat suositellaan toteutettavan käyttäen samaa rokotevalmistetta. Jos samaa valmistetta ei ole aina saatavilla, voidaan tarvittaessa käyttää toista mRNA-rokotevalmistetta.

Jämsän liikuntahallin rokotuspisteellä annetaan edelleen kaikille 12 vuotta täyttäneille jämsäläisille myös ensimmäisiä koronarokotuksia ajanvarauksella ja walk-in rokotuspäivinä perjantaina 20.8. sekä keskiviikkona 25.8. klo 12-17. Rokotuksille toivotaan vielä erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia, jotta rokotuskattavuus myös tässä ikäryhmässä nousee.

Henkilökunta opastaa oikealle rokotuspisteelle saapuessa. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai Kela-kortti). Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Koronarokotusneuvonta ja ajanvaraus:
Jämsä ja Koskenpää p. 040 7560 744 (arkisin klo 9-15)
Kuorevesi ja Länkipohja p. 040 8461 218 (ma-to 9-15, pe 9-14)

Titta Frantsila
Johtava ylilääkäri
Jämsän Terveys

Sisko Tiirinen
Palvelujohtaja
Jämsän Terveys