Tiedote 20.12.21: Kolmansia koronarokotuksia ilman ajanvarausta 60-vuotta täyttäneille ja riskiryhmille Jämsän liikuntahallin walk-in rokotuspisteellä

THL on tiedottanut perjantai-iltana kolmansien koronarokotusten annosvälin lyhentämisestä. THL:n uusimman suosituksen mukaan 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Aiempi suositus oli, että rokotusväli on kaikilla edellä mainituilla ryhmillä 5–6 kuukautta. THL suosittelee kolmatta koronarokotetta kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Uusi annosvälisuositus on tehty omikronvariantista saadun uuden tiedon valossa.

THL:n mukaan kolmansissa rokoteannoksissa tulee edetä nopeasti valtioneuvoston asetuksessa määritellyn rokotusjärjestyksen mukaisesti eli vanhimmasta ikäryhmästä nuorimpiin.

Jämsässä kolmansia koronarokotuksia on annettu lähes 3000 ja noin 3000 aikaa on varattu rokotuksiin valmiiksi joulu-tammikuulle aiemman annosvälisuosituksen mukaisesti. Jotta 3. koronarokotuksia voidaan antaa nopeutetulla aikataululla yli 60 -vuotiaille ja riskiryhmille, avaamme vielä joulun ajalle lisää rokotuspäiviä walk-in rokotuksiin.

Walk-in rokotukset Jämsän liikuntahallilla (Keskuskatu 16) seuraavasti 60 -vuotta täyttäneille ja riskiryhmille:
ke 22.12. klo 9-15 (yksi walk-in rokotuslinja ajanvarausten lisäksi)
to 23.12. klo 9-15 (walk-in rokotuslinjoja 2-3)
ma 27.12. klo 9-16 (walk-in rokotuslinjoja 2-3)
ti 28.12. klo 9-15 (yksi walk-in rokotuslinja ajanvarausten lisäksi)
ke 29.12. klo 9-15 (yksi walk-in rokotuslinja ajanvarausten lisäksi)
to 30.12. klo 9-15 (yksi walk-in rokotuslinja ajanvarausten lisäksi)
pe 31.12. klo 9-15 (walk-in linjoja 1-2)

Ma 3.1.-ke 5.1. klo 9-15 (ajanvarausten lisäksi 1 walk-in linja)
pe 7.1. klo 9-15 ajanvarausten lisäksi 2 walk-in linjaa)

Mikäli 60-vuotta täyttänyt tai riskiryhmään kuuluva on varannut ajan rokotukseen seuraaville viikoille (viikot 52-1), aika kannattaa pitää ja tulla varatulla ajalla rokotukseen. Mikäli ikääntyneen tai riskiryhmään kuuluvan aika olisi myöhemmin tammikuulla tai aikaa ei ole vielä varattuna, suosittelemme rokotuksen aikaistamista walk-in päiviin. Toivomme, että kuntalaiset voivat auttaa iäkkäitä lähisukulaisia tai ystäviä saamaan tietoa mahdollisuudesta kolmanteen koronarokotteeseen ja jos he tarvitsevat apua rokotukseen hakeutumisessa.

Pyydämme huomioimaan, että ilman ajanvarausta tapahtuvina päivinä voi rokotuspaikalla olla ruuhkaa ja toivomme kaikilta kärsivällisyyttä. Henkilökuntaa on paikalla opastamassa oikealle rokotuspisteelle saapuessa. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus. Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä. Vain terveenä voi saapua rokotukseen (ei lieviäkään hengitystie-infektion oireita). Kolmantena rokoteannoksena on käytössä Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax-rokotetta. Lue lisää Pirkanmaan sairaanhoitopiirin 22.12. julkaisemasta tiedotteesta Kolmansiin annoksiin käytetään Pirkanmaalla enenevästi Modernan Spikevax-rokotetta

Jämsän liikuntahallin rokotuspiste ei ole käytettävissä rokotuspaikkana aluevaalien vuoksi ajalla 10.1.-24.1.22, tänä aikana koronarokotuksia annetaan Jämsän pääterveysasemalla sekä muilla terveysasemilla. Tiedotamme erikseen, kun rokotuksissa edetään alle 60-vuotiaisiin, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, ja aikoja on varattavissa.

Sähköinen rokotusten ajanvaraus tästä linkistä jämsäläisille

Rokotusneuvonta ja ajanvaraus puhelimitse:
Jämsä ja Koskenpää p. 040 7560 744 (arkisin klo 9-15)
Kuorevesi ja Länkipohja p. 040 8461 218 (ma-to 9-15, pe 9-14)

NOUDATATHAN SEURAAVIA OHJEITA TULLESSASI KORONAROKOTUKSEEN
• Tule rokotukseen vain terveenä
• Käytä kasvomaskia
• Henkilökunta opastaa tullessa rokotuspisteelle
• Ota esille henkilöllisyystodistus
• Ulkotakin voit jättää naulakkoon tai ottaa mukaan rokotuspisteelle
• Desinfioi kädet saapuessasi ja poistuessasi
• Säilytä 2 metrin turvaväli muihin odottaessasi
• Jää rokotuspaikalle 15 minuutiksi seurantaan rokotuksen jälkeen. Tämän jälkeen voit poistua, eikä poistumisesta tarvitse ilmoittaa henkilökunnalle
• Ota yhteyttä henkilökuntaan, mikäli sinulla on kysyttävää
• Ajanvarauksella tullessasi saavuthan paikalle tarkasti annettuna aikana
• 1. ja 2. koronarokotuksia annetaan ilman ajanvarausta aina rokotuspisteen aukiollessa
• 3. koronarokotuksia annetaan ilman ajanvarausta erikseen ilmoitettuina walk-in rokotuspäivinä

Elina Vettenterä
Palveluvastaava
Jämsän Terveys

Titta Frantsila
Johtava ylilääkäri
Jämsän Terveys