Tiedote 21.5.21: Rokotusaikoja uusiin rokotuksiin ei tällä hetkellä vapaana - saapuvien rokotteiden määrä rajallinen

Jämsässä rokotuksen on saanut 9118 henkilöä (46 % koko väestöstä), tehosterokotteita on annettu 1344. Koko Suomessa rokotuskattavuus on 40 % ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella 38 %. Rokotukset etenevät kunnissa hiukan eri tahdissa johtuen kuntien erilaisesta ikärakenteesta.

Jämsässä rokotetaan nyt ikäryhmää 50-59 vuotiaat, johon kuuluu yli 3000 ihmistä. Rokotteita on saatu toukokuulla aiempaa odotettua vähemmän ja valtaosa saapuvista rokotteista tarvitaan tehosterokotuksiin. Uusiin rokotuksiin aikoja on käytettävissä vain 350-400 viikoittain. Kaikki rokotusajat viikon 22 loppuun asti on varattu. Tietoa tämän jälkeen saapuvista rokotteista ei vielä ole. Rokotusaikoja päästään avaamaan lisää vasta kun saadaan tieto saapuvien rokotteiden määrästä tästä eteenpäin.

50-59 vuotiaiden rokotukset jatkuvat ainakin kesäkuun ensimmäiset viikot. Arviolta kesäkuun puolivälissä päästään siirtymään seuraavan ikäryhmän, 40-49 vuotiaiden rokotuksiin. Kun rokotteita saadaan isompia määriä, rokotukset tulevat etenemään nopeasti.

Koronarokotusneuvonta ja ajanvaraus

Jämsä ja Koskenpää p. 040 7560 744 (arkisin klo 9-15)
Kuorevesi ja Länkipohja p. 040 8461 218 (ma-to 9-15, pe 9-14)

Kun rokotusaikaa ei voida heti antaa, otamme asiakkaan yhteystiedot ylös ja soitamme ajan asiakkaalle, kun rokotteita saadaan lisää. Sähköisessä ajanvarauksessa aikoja ei myöskään ole varattavissa ennen kuin lisää rokotusaikoja voidaan avata.

Tehosterokotuksista tärkeää huomioitavaa

Ensimmäisen rokotuksen yhteydessä asiakas saa ajan tehosterokotukseen 12 viikon päähän valmiiksi. On erittäin tärkeää noudattaa annettua tehosterokotuksen aikaa!

THL:n ohjeen mukaan tehosteväliä mRNA-rokotteilla ei pidä alittaa. Ajan voi siirtää vain pakottavasta syystä kuten sairastuminen. Rokotteita saapuu kullekin viikolle tarkka määrä laskettuna tehosteannoksia varten. Matkat ja muut menot tulisi järjestää sen mukaan, että rokotukseen tullaan ajallaan. Tehosterokotus annetaan aina samassa paikassa kuin ensimmäinen rokote.

Alle 65-vuotiaalle, joka on ehtinyt saada ensimmäisen rokoteannoksen AstraZenecan rokotteella, annetaan toinen rokoteannos mRNA-rokotteella (Pfizerin Comirnaty).

THL:n linjaus on, että toinen rokoteannos annetaan 65 vuotta täyttäneelle rokotettavalle samaa rokotetta kuin ensimmäisellä kerralla. Tästä poiketaan, jos rokotteelle on ilmennyt jokin vasta-aihe, esimerkiksi jos ensimmäisestä annoksesta on tullut vakava allerginen reaktio. Jos 65 vuotta täyttänyt on saanut ensimmäisen annoksen AstraZenecan rokotetta ja hän kieltäytyy toisesta annoksesta AstraZenecan rokotetta, hänelle varataan uusi aika myöhemmin mRNA-rokotukselle. Rokotuspaikalla ei ole ylimääräisiä rokotteita, joten rokotetta ei voi enää vaihtaa rokotuspaikalla. Rokotuspaikalla otetaan tällöin asiakkaan yhteystiedot ja aika varataan tehosteeseen myöhemmin, kun rokotteita on saatavilla.

Titta Frantsila
Johtava ylilääkäri
Jämsän Terveys

Sisko Tiirinen
Palvelujohtaja
Jämsän Terveys