Tiedote 1.10.21: Jämsän liikuntahallilla koronarokotuksen saa jatkossa joka arkipäivä myös ilman ajanvarausta

Yhteiskunnan avautuessa rokotusten merkitys korostuu. Nyt olisi erittäin tärkeää, että kaikki, jotka voivat, ottaisivat koronarokotuksen. Kaikista jämsäläisistä 76 % on saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja 63 % kaksi rokoteannosta. Rokotekattavuus on näin korkeampi kuin valtakunnallisesti keskimäärin, mutta etenkin 20-35 v ikäryhmässä jäädään selvästi tämän alle. Nuorten aikuisten ikäryhmissä ensimmäisen rokotteen osalta kattavuus on edelleen vasta hiukan yli 60 %.

Verrattuna rokotettuihin henkilöihin, rokottamattomalla on selvästi suurempi riski saada tartunta ja myös oireinen koronavirustauti. Valtaosa sairaalahoitoa tarvitsevista potilaista on rokottamattomia. Kaksi saatua koronarokoteannosta antaa erittäin hyvän suojan vakavaa koronatautia vastaan.

Mikäli rokotteisiin liittyy kysymyksiä kannustamme olemaan rohkeasti yhteydessä ammattilaisiimme, jotka kertovat rokotteiden vaikutuksista ja mahdollisista haittavaikutuksista. Lisätietoa löytyy myös THL sivuilta kattavasti Rokotteet ja koronavirus: Tietoa koronarokotteista - Infektiotaudit ja rokotukset - THL.

Rokotteen saa helposti ajanvarauksella tai ilman ajanvarausta liikuntahallilla

Jämsän liikuntahallin rokotuspisteellä annetaan kaikille 12 vuotta täyttäneille jämsäläisille ensimmäisiä koronarokotuksia ja tehosterokotuksia, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut 6 viikkoa. Ajan voi varata sähköisesti tästä tai puhelimitse, aikoja on vapaana joka arkipäivälle.

Walk-in rokotuksiin, ilman ajanvarausta rokotukseen on mahdollista tulla nyt joka arkipäivä klo 9 alkaen (ma, ti ja to 9-15, ke 9-17, pe 9-14). Toistaiseksi joka keskiviikko walk-in rokotuksia annetaan klo 17 asti.

Rokotus on mahdollista saada ajanvarauksella myös kaikilla terveysasemilla.

Kolmas rokoteannos voimakkaasti immuunipuutteisille ja henkilöille, jotka ovat saaneet rokotuksen ensimmäisten joukossa alle 6 viikon annosvälillä

THL on suositellut kolmannen koronarokoteannoksen tarjoamista immuunipuutteisten lisäksi henkilöille, jotka ovat saaneet rokotuksen ensimmäisten joukossa alle 6 viikon annosvälillä. Useimmille lyhyellä annosvälillä rokotetuille annokset on annettu tammi-helmikuulla 3-4 viikon annosvälillä. Lyhyellä annosvälillä rokotettuihin kuuluu koronapotilaiden parissa toimivaa terveydenhuoltohenkilöstöä sekä hoivakotien iäkkäitä asukkaita ja heitä hoitavia työntekijöitä. Hoitaja käy rokottamassa hoivakotien asukkaat yksikössä.

Kolmas annos voidaan antaa voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta ja lyhyellä annosvälillä saaneille, kun toisen annoksen saamisesta on kulunut vähintään 6 kuukautta. Kolmas rokoteannos annetaan ensisijaisesti samaa valmistetta kuin toinen rokoteannos.

Voimakkaasti immuunipuutteiseksi katsotaan seuraavat ryhmät (linkki THL ohjeeseen Kolmas koronarokoteannos - Infektiotaudit ja rokotukset - THL)

Koronarokotusneuvonta ja ajanvaraus:
Jämsä ja Koskenpää p. 040 7560 744 (arkisin klo 9-15)
Kuorevesi ja Länkipohja p. 040 8461 218 (ma-to 9-15, pe 9-14)

Titta Frantsila
Johtava ylilääkäri
Jämsän Terveys

Sisko Tiirinen
Palvelujohtaja
Jämsän Terveys