Tiedote 14.8. - Jämsän Terveyden koronanäytteenotto 17.8.20 alkaen drive-in testauspisteellä

Hengitystietulehdukset ovat loppukesästä nopeasti lisääntyneet ja tarve koronanäytteenotolle on kasvanut voimakkaasti. Näytteenottokapasiteetin lisäämiseksi ja varmistaaksemme nopean testiin pääsyn aloitamme maanantaina 17.8.20 näytteenotot drive-in testauspisteellä. Testauspiste sijaitsee parkkialueelta katsoen sairaalan vasemmalla puolella piha-alueella.

Drive-in testauspiste on avoinna arki-iltapäivisin ja toimii ajanvarauksella. Hengitystietulehdusoireiden ilmaantuessa asiakkaita pyydetään olemaan yhteydessä Jämsän terveysasemalle puhelimitse (p. 020 630 6020), jolloin annetaan aika ja ohjataan miten saapua näytteenottoon.

Hoitaja ottaa näytteen ohuella tikulla nenänielusta potilaan istuessa autossa. Testitulos valmistuu 1-2 päivän sisällä.

Infektiovastaanotto jatkaa toimintaa ja toimii 17.8. alkaen sairaalan hallinnon tiloissa drive-in testauspisteen läheisyydessä. Hoitaja ohjeistaa puhelimitse saapumisesta infektiovastaanotolle. Viikonloppuisin koronanäyte otetaan tarvittaessa akuutti/infektiovastaanoton hoitajan toimesta. Tavoitteena on järjestää koronanäytteenotto mahdollisimman nopeasti, noin vuorokauden kuluessa.

Kiireettömille vastaanotoille potilaita kehotamme saapumaan vain terveinä ja olemaan puhelimitse yhteydessä, jos on esimerkiksi lieviäkin flunssaoireita. Potilaan asia voidaan hoitaa tällöin etäkanavissa, puhelimitse tai videovastaanotolla tai tarvittaessa siirrämme aikaa.

Odotustiloissa ja auloissa huomioimme 1-2 metrin turvavälit. Muistutamme myös edelleen hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattamisesta tartuntariskien minimoimiseksi.

Johtava ylilääkäri Titta Frantsila 14.8.20

Sairaalan kartta

Tulostettava versio kartasta