Rokotusaikoja koronarokotuksiin avattu viikoille 23-24

Saapuvien rokotteiden määrä edelleen rajallinen

Jämsässä rokotuksen on saanut lähes 9700 henkilöä (48 % koko väestöstä), tehosterokotteita on annettu 2100. Koko Suomessa rokotuskattavuus on 44 % ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella 42 %. Rokotukset etenevät kunnissa hiukan eri tahdissa johtuen kuntien erilaisesta ikärakenteesta.

Uusia rokotusaikoja viikoille 23-24 on nyt avattu sähköiseen ajanvaraukseen ja puhelinajanvaraukseen, saapuvien rokotteiden määrän mukaan. Rokotteita on saatu ja saadaan edelleen odotettua vähemmän ja valtaosa saapuvista rokotteista tarvitaan tehosterokotuksiin. Uusiin rokotuksiin aikoja on käytettävissä vain 300-400 viikoittain. Tieto saapuvista rokotteista saadaan noin 1-2 viikkoa etukäteen ja tämän mukaisesti rokotusaikoja voidaan avata varattavaksi.

Jämsässä rokotetaan vielä ikäryhmää 50-59 vuotiaat, johon kuuluu yli 3000 ihmistä.

50-59 vuotiaiden rokotukset jatkuvat ainakin ensi viikolle. Arviolta viikolla 24 päästään siirtymään seuraavan ikäryhmän, 40-49 vuotiaiden rokotuksiin. Tiedotamme tämän ikäryhmän ajanvarausten alkamisesta vielä erikseen.

Koronarokotusneuvonta ja ajanvaraus

Jämsä ja Koskenpää p. 040 7560 744 (arkisin klo 9-15)
Kuorevesi ja Länkipohja p. 040 8461 218 (ma-to 9-15, pe 9-14)

Jos rokotusaikaa ei voida heti antaa, otamme asiakkaan yhteystiedot ylös ja soitamme ajan asiakkaalle, kun rokotteita saadaan lisää.

Tehosterokotuksista tärkeää huomioitavaa

Ensimmäisen rokotuksen yhteydessä asiakas saa ajan tehosterokotukseen 12 viikon päähän valmiiksi. On erittäin tärkeää noudattaa annettua tehosterokotuksen aikaa, sillä rokotteita saapuu kullekin viikolle tarkka määrä laskettuna tehosteannoksia varten.

THL:n ohjeen mukaan tehosteväliä mRNA-rokotteilla ei pidä alittaa. Ajan voi siirtää eteenpäin pakottavasta syystä kuten esimerkiksi sairastuminen. Matkat ja muut menot tulisi järjestää sen mukaan, että rokotukseen tullaan ajallaan. Tehosterokotus annetaan aina samassa paikassa kuin ensimmäinen rokote.

Titta Frantsila
Johtava ylilääkäri
Jämsän Terveys

Sisko Tiirinen
Palvelujohtaja
Jämsän Terveys

OHJEITA KORONAROKOTUKSEEN TULEVALLE

• Tule rokotukseen vain terveenä
• Käytä kasvomaskia
• Saavuthan paikalle tarkasti annettuna aikana
• Henkilökunta opastaa tullessa rokotuspisteelle
• Ota esille henkilöllisyystodistus/Kela-kortti
• Ulkotakin voit jättää naulakkoon tai ottaa mukaan rokotuspisteelle
• Desinfioi kädet saapuessasi ja poistuessasi
• Säilytä 2 metrin turvaväli muihin odottaessasi
• Jää rokotuspaikan aulaan 15 minuutiksi seurantaan rokotuksen jälkeen. Tämän jälkeen voit poistua, eikä poistumisesta tarvitse ilmoittaa henkilökunnalle
• Ota yhteyttä henkilökuntaan, mikäli sinulla on kysyttävää
• Koronarokotuksia annetaan vain ajan varanneille asiakkaille, sillä rokotuspaikalla ei ole ylimääräisiä rokotteita

Koronarokotukset muokattava versio 010621