Päivystys

Päivystys on auki 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä.

Päivystysapu puh 116117

Päivystysapu palvelee puhelimitse kiireellisissä terveysongelmissa 24h/vrk ja tekee hoidontarpeen arviointia päivystystä varten.

Tekstipalvelu kuulovammaisille ja henkilöille, jotka eivät pysty tuottamaan puhetta osoitteessa www.116117.fi

Päivystysapu 116117

Päivystys

Päivystyksessä suoritetaan kiireellisiä tutkimuksia ja hoitotoimenpiteitä, joita ei voida ilman hengenvaaraa tai merkittävää terveydellistä haittaa siirtää myöhemmäksi.

Päivystys puh. 040 712 2555
fax. 010 312 2138

Päivystysnumerosta ei voi tilata ambulanssia. Ambulanssi, puh. 112.

Hätänumeroon 112 tulee soittaa aina kiireellisissä, todellisissa hätätilanteissa hengen tai terveyden ollessa uhattuna tai vaarassa, tai jos on syytä epäillä näin olevan.

Käyntiosoite

Jämsän pääterveysasema
Sairaalantie 11
42100 Jämsä

Sairaalan edustalla on maksutonta pysäköintitilaa potilaiden ja läheisten autoille.

Koska ensiapuun?

Ensiavussa suoritetaan kiireellisiä tutkimuksia ja hoitotoimenpiteitä, joita ei voida ilman hengenvaaraa tai merkittävää terveydellistä haittaa siirtää myöhemmäksi.

Potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä, jonka vuoksi odotusaikaa ei voida arvioida etukäteen. Hoitaja arvioi hoidontarpeen kiireellisyyden ilmoittautumisen yhteydessä. Vähemmän kiireellisten potilaiden odotusaika voi pitkittyä.

Ensiavussa potilaita tutkii ja hoitaa lääkärin lisäksi myös päivystävä sairaanhoitaja, joka voi hoitaa mm. seuraavanlaisia asioita:

-flunssa- ja vatsatauti -silmätulehdus -pienet vammat ja haavat -allergiaoireet -äkillisten selkäkipujen hoidontarve -sairauslomatodistusten kirjoittaminen tarvittaessa