Tiedote 17.1.22: Kolmas koronarokotus nyt kaikille 18 vuotta täyttäneille ja riskiryhmille

THL suosittelee kolmatta koronarokotetta kaikille 18 vuotta täyttäneille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille. Jämsäläisistä kolmannen koronarokotuksen on saanut 43 % 12 vuotta täyttäneistä (koko Suomessa 38.5 %), lähes 8000 henkilöä. Arvioimme, ja tavoitteena on, että Jämsässä kolmas rokotus on mahdollista saada tammikuun loppuun mennessä kaikilla heillä, joilla suositusten mukainen annosväli toteutuu.

Kolmanteen koronarokotukseen voivat tulla kaikki 18 vuotta täyttäneet, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 4 kuukautta. Sairauksien vuoksi riskiryhmiin kuuluvat ja 60 vuotta täyttäneet voivat tulla rokotukseen, kun toisesta annoksesta on kulunut 3-4 kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan kolmatta annosta, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

Muistutamme edelleen, että kaikki ne 12 vuotta täyttäneet kuntalaiset, jotka ovat vielä vailla ensimmäistä ja toista rokotetta voivat edelleen tulla rokotukseen ajanvarauksella tai walk in -päiviin ilman ajanvarausta. mRNA-koronarokotteiden ensimmäisen ja toisen annoksen suositeltu annosväli on 6–12 viikkoa.

Koronataudin sairastaneille ja yhden rokoteannoksen saaneille tarjotaan tehosteena toista rokoteannosta. Toinen rokoteannos toimii taudin sairastaneilla samoin kuin kolmas rokoteannos henkilöillä, jotka eivät ole sairastaneet koronavirustautia. Lisätietoa koronataudin sairastaneiden rokotuksista Koronavirusrokotteet eli COVID-19 -rokotteet - THL.

Ajan rokotukseen voi varata joko sähköisesti tai puhelimitse. Jämsän pääterveysasemalla rokotusaikoja on vapaana to 20.1. alkaen. Länkipohjan terveysasemalla ti 18.1. ja Kuoreveden terveysasemalla to 20.1.
Ajat ovat varattavissa sähköisen ajanvarauksen kautta tästä linkistä.

Rokotusneuvonta ja ajanvaraus puhelimitse:
Jämsä ja Koskenpää p. 040 7560 744 (arkisin klo 9-15)
Kuorevesi ja Länkipohja p. 040 8461 218 (ma-to 9-15, pe 9-14)

Rokotukset jatkuvat aluevaalien jälkeen tiistaista 25.1. lähtien Jämsän liikuntahallin rokotuspisteellä (Keskuskatu 16). Liikuntahallin rokotuspisteellä aikoja on varattavissa 25.1. alkaen. Lisäksi liikuntahallin rokotuspisteellä jatkuvat päivittäiset walk-in rokotukset ilman ajanvarausta ti 25.1. alkaen. (ma-ti klo 9-15, ke 9-17 ja to-pe 9-15).

5- 11 vuotiaiden lasten rokotukset jatkuvat neuvolassa ajanvarauksella
THL suosittelee koronarokotusta 5-11 vuotiaille sairauksien vuoksi riskiryhmiin kuuluville lapsille ja 5-11 vuotiaille lapsille, joiden lähipiirissä on voimakkaasti immuunipuutteisia henkilöitä. Rokotusta tarjotaan myös kaikille muille 5-11 vuotiaille. Rokotuksia annetaan Jämsän neuvolassa. Ajan rokotukseen voi varata oman terveydenhoitajan kautta puhelimitse.

Käynnissä ovat myös voimakkaasti immuunipuutteisten neljännet koronarokotukset. Lisätietoa rokotuksista ja rokotteista aiemmassa tiedotteessamme, tiedotteeseen pääset tästä.

Sisko Tiirinen
Palvelujohtaja
Jämsän Terveys

Titta Frantsila
Johtava ylilääkäri
Jämsän Terveys

NOUDATATHAN SEURAAVIA OHJEITA TULLESSASI KORONAROKOTUKSEEN

• Tule rokotukseen vain terveenä
• Käytä kasvomaskia
• Henkilökunta opastaa tullessa rokotuspaikalle
• Ota esille henkilöllisyystodistus
• Desinfioi kädet saapuessasi ja poistuessasi
• Säilytä 2 metrin turvaväli muihin odottaessasi
• Jää rokotuspaikalle 15 minuutiksi seurantaan rokotuksen jälkeen. Tämän jälkeen voit poistua, eikä poistumisesta tarvitse ilmoittaa henkilökunnalle
• Ota yhteyttä henkilökuntaan, mikäli sinulla on kysyttävää
• Ajanvarauksella tullessasi saavuthan paikalle tarkasti annettuna aikana
• Walk in -ilman ajanvarausta tapahtuvissa rokotuksissa huomioithan, että rokotuspaikalla voi ajoittain olla ruuhkaa ja toivomme kaikilta kärsivällisyyttä