Tiedote 28.2.2024 Jämsän Terveyden vanhuspalvelut osaksi Keski-Suomen hyvinvointialueen palvelutuotantoa

Jämsän sosiaali- ja terveyspalveluiden liittyminen Keski-Suomen hyvinvointialueen palveluihin etenee. Huhtikuun 1. päivänä 2024 Jämsän vanhuspalveluista tulee osa hyvinvointialueen omien palveluiden valikoimaa.

Ikäihmisten palvelut jatkuvat tutuissa toimipisteissä tutun henkilöstön voimin – niin kotihoito, palvelutalot, päivätoiminta kuin omaishoitokin. Turvallinen muutos varmistetaan hyvässä yhteistyössä Jämsän Terveys Oy:n kanssa.

Asukastilaisuudessa pääsee kysymään ja kuulemaan

– Palvelut muuttuvat hyvinvointialueen tuottamiksi vaiheittain, ja palveluiden toiminta Jämsässä jatkuu. Haluamme tarjota ihmislähtöiset ja turvalliset palvelut kaikille keskisuomalaisille, korostaa sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialajohtaja Kati Kallimo Keski-Suomen hyvinvointialueelta.

Muutosvaiheessa Jämsän Terveyden sivuilta palvelusta tietoa etsivä ohjautuu hyvinvointialueen sivustolle www.hyvaks.fi, jolta tuoreimmat tiedotteet, palvelukuvaukset ja yhteystiedot jatkossa löytyvät.

Hyvinvointialue kutsuu jämsäläisiä kuulemaan ja keskustelemaan ikäihmisten palveluista Paunun koululle 7.3. kello 16 alkavaan tilaisuuteen. Kahvit ovat tarjolla kello 15.30. Ikääntyneiden osuuden jälkeen tilaisuus jatkuu hyvinvointialueen palveluverkkotyön etenemisen esittelyllä ja keskustelulla aiheesta noin kello 17-18.30.

Muutos etenee neljässä aallossa

Jämsän Terveys Oy:n aiemmin tuottamista palveluista ovat vuodenvaihteessa muuttuneet hyvinvointialueen palveluiksi suun terveydenhuolto ja dialyysipalvelut. Vanhuspalveluiden jälkeen seuraavana ovat liittymisvuorossa perhekeskuksen palvelut, mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä perusterveydenhuollon kuntoutuksen palvelut 1.8.2024. Muu Jämsän Terveys Oy:n tuottama terveydenhuollon palvelu jatkuu heidän järjestämänä sopimuskauden loppuun 31.8.2025 saakka.

Palveluiden tuottajan vaihtuessa lähes 500 Jämsän Terveys Oy:n työntekijää saa hyvinvointialueesta uuden työnantajan, jonka palvelukseen siirrytään ns. vanhoina työntekijöinä.

– Suun terveydenhuollon ja dialyysipalveluiden muutos sujui hyvin ja hallitusti niin asiakkaidemme kuin henkilöstömme kannalta. Valmistelemme tulevia vaiheita hyvässä yhteistyössä Keski-Suomen hyvinvointialueen ja henkilöstömme kanssa, sanoo Jämsän Terveyden toimitusjohtaja Seppo Kariniemi.

Lisätietoja:
Seppo Kariniemi, toimitusjohtaja, Jämsän Terveys Oy, p. 050 400 8996, seppo.kariniemi(at)pihlajalinna.fi
Kati Kallimo, toimialajohtaja, sosiaali- ja terveyspalvelut, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 442 2302, kati.kallimo(at)hyvaks.fi