Tiedote 8.12.21: Ajankohtaista tietoa korona- ja influenssarokotuksista

Walk-in rokotukset ilman ajanvarausta edelleen 1. ja 2. koronarokotuksiin. Kolmas koronarokotus ajanvarauksella.

Jämsän liikuntahallin rokotuspisteelle on edelleen kaikkien yli 12-vuotiaiden jämsäläisten mahdollista tulla ilman ajanvarausta ottamaan ensimmäinen koronarokote ja tehosterokote, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut 6 viikkoa. Ajan voi myös varata sähköisesti tästä tai puhelimitse. Ensimmäinen ja toinen koronarokotus on mahdollista saada edelleen ajanvarauksella myös kaikilla terveysasemilla.

Kolmannet koronarokotukset käynnissä ajanvarauksella

Kolmansia koronarokoteannoksia suositellaan tällä hetkellä kaikille 18 vuotta täyttäneille. Rokotuksissa edetään ikäjärjestyksessä vanhimmista nuorimpaan, sillä ikä on merkittävin vakavalle koronataudille altistava tekijä. Kolmas koronarokoteannos - THL. Jämsässä kolmansia koronarokotuksia annetaan tällä hetkellä ajanvarauksella yli 60-vuotiaille ja sairauksien vuoksi riskiryhmiin kuuluville sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle. Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan aikaisintaan 2 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Muille ryhmille kolmatta annosta suositellaan 5-6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

18 vuotta täyttäneet kuntalaiset voivat varata ajan kolmanteen koronarokotukseen, kun on kulunut 5-6 kuukautta (voimakkaasti immuunipuutteisilla 2 kk) toisesta rokoteannoksesta. Aikoja kolmansiin koronarokotuksiin on varattavissa noin 1-2 kuukautta eteenpäin kerrallaan. Aikoja on varattavissa tällä hetkellä tammikuun loppuun sähköisessä ajanvarauksessa sekä myös puhelimitse. Suosittelemme ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta etenkin niille kuntalaisille, jotka tätä pystyvät käyttämään. Toivomme, että kuntalaiset voivat auttaa iäkkäitä lähisukulaisia tai ystäviä saamaan tietoa mahdollisuudesta kolmanteen koronarokotteeseen ja jos he tarvitsevat apua rokotukseen hakeutumisessa.

THL ohjeistuksen mukaan kolmantena annoksena tarjotaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta ja Modernan Spikevax-rokotetta, ensisijaisesti samaa valmistetta, jota on saanut toisena annoksena. Myös niille henkilöille, jotka ovat aiemmin saaneet Vaxzevria (AstraZeneca) -rokotetta, suositellaan kolmantena annoksena mRNA-rokotetta, jos tälle ei ole lääketieteellistä estettä. Alle 30-vuotiaille miehille kolmantena rokoteannoksena annetaan ainoastaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Sähköinen rokotusten ajanvaraus tästä linkistä jämsäläisille

Rokotusneuvonta ja ajanvaraus puhelimitse:
Jämsä ja Koskenpää p. 040 7560 744 (arkisin klo 9-15)
Kuorevesi ja Länkipohja p. 040 8461 218 (ma-to 9-15, pe 9-14)

Jämsän liikuntahallin rokotuspiste, osoite Keskuskatu 16
Liikuntahallin rokotuspiste on avoinna ma, ti ja to 9-15, ke 9-17, pe 9-14.
Joulun aikaan rokotuspiste on suljettuna 23.12.-27.12. sekä 31.12.21.

Jämsän liikuntahallin rokotuspiste ei ole käytettävissä rokotuspaikkana aluevaalien vuoksi ajalla 10.1.-24.1.22, tänä aikana koronarokotuksia annetaan Jämsän pääterveysasemalla sekä muilla terveysasemilla.

Influenssarokotukset riskiryhmille ja vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiirille

Influenssarokotteita annetaan edelleen terveysasemilla hoitajavastaanotoilla, muiden varattujen käyntien yhteydessä. Lue lisää influenssarokotuksista edellisestä tiedotteesta Jämsän Terveys | Tiedote 26.11.21 Influenssarokotus on mahdollista saada edelleen myös koronarokotuksen yhteydessä.

5–11-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lasten rokotukset

THL suosittelee, että riskiryhmiin kuuluvia 5–11-vuotiaita lapsia ryhdytään rokottamaan koronavirusta vastaan, kun lapsille tarkoitettuja rokotevalmisteita saadaan maahan. Tämänhetkisen arvion mukaan rokotteita voidaan saada maahan joulukuun puolivälissä. THL tiedottaa ja ohjeistaa rokotuksista, kun ajankohta varmistuu.

Titta Frantsila
Johtava ylilääkäri
Jämsän Terveys

Sisko Tiirinen
Palvelujohtaja
Jämsän Terveys