Tiedote 5.2.21: Muutoksia koronarokotusten aikataulussa

Rokotussarjan annosväli 12 viikkoon

THL on ohjeistanut kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän suosituksesta, että vallitsevassa epidemiatilanteessa kaikkien koronarokotteiden annosväliä on suositeltavaa pidentää 12 viikkoon. Annosvälin pidennys ei THL:n mukaan heikennä rokotteen tehoa. Muutoksen myötä useammat suurimmassa riskissä olevat voivat saada ensimmäisen rokotteen nopeammin kuin alkuperäisessä aikataulussa.

THL:n suosituksen mukaisesti Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen kunnat siirtävät jo annetut toisen rokotuskerran ajat siten, että rokoteannosten väliksi tulee 12 viikkoa.

Jämsässä tehosterokotteiden aikataulu muuttuu 8.2.21 alkaen.

Pääsemme jatkamaan vielä helmikuun aikana 80 vuotta täyttäneiden rokotuksia ajanvarauksella. Tiedotamme ajanvarausnumeroista ja ajanvarauksen alkamisesta heti kun rokotteita saadaan lisää.

Titta Frantsila
Johtava ylilääkäri
Jämsän Terveys

Sari Hellsten Sosiaali -ja terveysjohtaja
Jämsän kaupunki
p. 040 1836 444

Rokotusten tilanne 5.2.21 Pihlajalinna JämsänTerveys koronarokotus 050221

Lisätietoa koronaviruksesta ja rokotteesta

Ensimmäinen koronavirusrokote sai Euroopan lääkeviranomaisen ehdollisen myyntiluvan 21.12.2020. Valtioneuvosto on antanut 22. joulukuuta rokotusasetuksen. Valtakunnallisessa korona-asioiden puhelinpalvelussa, p. 0295 535 535, ja chatissa saa yleistä tietoa koronaviruksesta sekä neuvontaa Koronavilkku-sovelluksen käytössä. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Lue lisää THL-Rokotteet ja koronavirus