Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Palvelemme jämsäläisiä mielenterveys-, päihde- ja riippuvuusongelmissa

Mielenterveys- ja päihdepalveluihin voi hakeutua ottamalla puhelimitse yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalvelujen ENSILINJAN numeroon, jossa sairaanhoitaja tekee hoidontarpeen arvion. Käytämme esitietojen keräämiseen sähköistä Terapianavigaattori.fi-palvelua, jonka pyytämät tiedot kannattaa käydä täyttämässä ennen yhteydenottoa hoitoon ohjautumisen sujuvoittamiseksi. ENSILINJA on tarkoitettu yli 18 vuotiaiden hoidon tarpeen arviointiin. Alaikäiset tulevat edelleen lähetteellä.

Täytä Terapianavigaattori tästä.
Älä kirjaa terapianavigaattoriin henkilötietojasi kuten nimeä tai henkilötunnusta
Ota Terapianavigaattorin koodi talteen (koodi voimassa kuukauden)

Soita ENSILINJAN numeroon 014 336 5640

ma-to klo 8-14
pe klo 8-13
Käytössä takaisinsoittojärjestelmä eli voit jättää takaisinsoittopyynnön. Soitamme takaisin pääasiallisesti saman päivän aikana.

Terveys- ja sosiaalitoimen aukioloaikojen ulkopuolella sosiaalipäivystyksen hoitaa Keski-Suomen sosiaali- ja kriisipäivystys | Keski-Suomen hyvinvointialue (hyvaks.fi) , josta saa apua myös ympärivuorokautisesti kriisi- ja onnettomuustilanteissa. Myös kriisikeskus Mobile palvelee hyvinvointialueen asukkaita

Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalveluissa tehdään hoidon tarpeen arviota ja tarjotaan eri mittaisia hoitojaksoja sekä ennaltaehkäisevää matalan kynnyksen palvelua kaikille täysi-ikäisille kuntalaisille ja heidän läheisilleen.

Hoitosuunnitelma tehdään aina yksilöllisesti ja potilaan kanssa yhteistyössä. Hoitosuunnitelman mukaisesti potilaan hoitoon liitetään tarvittavia ammattilaisia. Moniammatillisessa yhteistyössä voi toimia esimerkiksi lääkäreitä, sairaanhoitajia, psykologeja ja sosiaalityöntekijöitä. Tarvittaessa tehdään yhteistyötä kunnan muiden tahojen tai kolmannen sektorin kanssa.

Hoidon tarve määrittelee aina yksilöllisesti hoitojakson pituuden, joka voi vaihdella yhdestä kontaktista pidempiin terapeuttisiin jaksoihin. Kaikkea hoitoa ohjaa lait, asetukset sekä näyttöön perustuvat suositukset ja käytänteet.

Palvelu on asiakkaalle maksutonta.

Reseptien uusintapyynnöt suositetaan tekemään OMAKANNAN Omakanta - Kansalaiset - Kanta.fi tai apteekin kautta.
Reseptien uusintaan on varattava aikaa 8 vuorokautta.

Osastosihteerimme palvelevat ma-to klo 8-15.30 ja pe 8-14
Potilaat ja yhteistyötahot voivat jättää viestiä työntekijöillemme sihteereidemme kautta.

Mielenterveyskeskus puh. 050 433 8344
Nuorisopsykiatria puh. 040 152 0055
Päihdepalvelut (A-klinikka) puh. 040 712 2572

Puhevammaiset, kuurot ja huonokuuloiset voivat varata vastaanottoajan tai perua varatun ajan tekstiviestillä numeroon 050 433 8344. Tekstiviestissä tulee olla lähettäjän koko nimi, henkilötunnus ja ajanvarauksen syy.

Palveluvastaava
Johanna Järvi
Puh. 0400 413 835
johanna.jarvi@pihlajalinna.fi

Vastaava lääkäri
Anne-Mari Laurila

Mielenterveyskeskus

Mielenterveyskeskuksen hoitoon tullaan ENSILINJAN kautta. Hoito on vapaaehtoista ja luottamuksellista. Mielenterveyskeskuksen palvelut ovat yli 18-vuotiaille.

Käyntiosoite
Sairaalantie 11
42100 Jämsä
Puh. 050 433 8344 Mielenterveyskeskus on avoinna ajanvarauksella ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14

Mielenterveyskuntoutujien päivätoiminta Kotisatama

Tavoitteena on edistää asiakkaan kotona selviytymistä, ehkäistä sairaalahoitoa ja parantaa asiakkaan elämänlaatua.

Kotisatamaan tullaan asiakkaaksi nuorisopsykiatrian poliklinikan, mielenterveyskeskuksen tai A-klinikan lähettämänä. Kotisatama on avoinna arkisin ma-to klo 8.15-15.45 ja pe klo 8.15-14

Käyntiosoite
Saksalankatu 1
42100 Jämsä
Puh.040 531 0572

Tukea Arkeen –tiimi

Tukea Arkeen –tiimi toimii mielenterveyskuntoutujan tukena mm. sairaalasta kotiutuessa, voinnin huonontuessa, arjen taitojen harjoittelussa ja lääkityksen toteutumisen tukena. Tapaamiset toteutuvat pääsääntöisesti kotikäyntinä tai asiointiharjoitteluna.

Tukea Arkeen –tiimin hoitoon tullaan A-klinikan, mielenterveyskeskuksen tai nuorisopsykiatrian poliklinikan ohjaamana.

Tiimin tukena toimii myös kuntoutuksen ohjaaja, joka tekee tarvittaessa kuntoutumisen tueksi palveluohjausta

Tapaamiset toteutuvat ma-to klo 8-16 sekä pe klo 8-14 välillä.Yhteyden työntekijöihin saat oman työntekijän tai mielenterveyskeskuksen sihteerin kautta p.050 433 83 44.

Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut

Mielenterveyskuntoutujien asumispalveluihin ohjaudutaan asumispalvelun tarvetta arvioivan tiimin kautta, johon kuuluu mm. lääkäri, kuntoutuksen ohjaaja ja Jämsän kaupungin asumispalveluista vastaava sosiaalityöntekijä. Sopiva asumispalveluyksikkö määräytyy asiakkaan tuen tarpeen mukaan.

Nuorisopsykiatrian poliklinikka

Nuorisopsykiatrian poliklinikka palvelee 13–17 -vuotiaita nuoria ja heidän perheitään. Hoitoon pääsemiseksi tarvitaan lähete, jonka voi saada esim. kouluterveydenhoitajalta, sosiaalityöntekijältä tai lääkäriltä.

Työryhmässä toimii nuorisopsykiatri, psykologi ja kaksi sairaanhoitajaa.

Yhteydenotot ja käyntiosoite
Sairaalantie 11
42100 Jämsä
Puh. 040 152 0055
Ma-to klo 8.00-15.30 ja pe klo 8-14

Lasten psykiatria

Lastenpsykiatrin vastaanotto on Jämsässä yhtenä päivänä viikossa. Lastenpsykiatri toimii yhteistyössä perheneuvolan kanssa. Lastenpsykiatrin vastaanotolle tullaan lähetteellä.

Käyntiosoite
Perhepalvelukeskus / Perheneuvola
Sairaalantie 11
42100 Jämsä

A-klinikka

A-klinikka toimii avohoidollisena erityispalveluyksikkönä peli- ja päihderiippuvuusongelmaisille. Päihdepalvelussa ei ole ikärajaa, eikä lähetettä tarvita. Hoitoon hakeudutaan ENSILINJAN kautta.

Käyntiosoite ja yhteystiedot
Sairaalantie 11
42100 Jämsä
Puh. 040 712 2572
A-klinikka on avoinna ajanvarauksella ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14.15.