Etusivu / Valinnanvapaus

Käytä vapauttasi valita

Asiakkaalla on oikeus valita julkisten terveydenhuollon hoitopaikkansa perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa.

Jokaisella kuntalaisella on oma nimetty terveysasema kotikunnassaan. Julkisen terveydenhuollon asiakkaana voit myös valita, minkä terveysaseman palveluja haluat käyttää. Kiireettömän hoidon hoitopaikan voit valita kotikuntasi terveysasemista tai halutessasi koko Suomen alueelta.

Voit olla kerrallaan yhden terveysaseman asiakkaana. Saat terveysasemaltasi kaikki perusterveydenhuollon palvelut, kuten lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanoton, neuvolapalvelut, hammashoidon ja kuntoutuspalvelut.


Miten asiakkaaksi Jämsän Terveyteen?

Kun haluat vaihtaa Jämsän Terveyden asiakkaaksi, toimi näin:
1

Lataa vaihtolomake

Tulosta terveysaseman vaihtolomake tai tilaa lomakkeet asiakastoimistosta numerosta 020 638 3690. Saat täyttövalmiit materiaalit valmiiksi maksetun postituskuoren kanssa.

2

Täytä vaihtolomake

Täytä lomake kahtena kappaleena (toinen nykyiselle terveysasemallesi ja toinen Jämsän Terveydelle).

3

Lähetä vaihtolomake

Postita tai tuo lomakkeet asiakastoimistoon – huolehdimme puolestasi ilmoituksesta nykyiselle terveysasemallesi!

4

Tervetuloa asiakkaaksi!

Saat kotiin postitse Tervetuloa Jämsän Terveyden asiakkaaksi -kirjeen, jossa kerrotaan toiminnastamme ja esimerkiksi ajanvarausohjeet.

Tai tule asiakastoimistoon paikan päälle tekemään terveysaseman vaihto. Asiakastoimistosta löytyy vaihtolomakkeita ja henkilökuntamme auttaa sinua mielellään lomakkeiden täytössä ja ohjaa vaihtamisessa.


Jämsän Terveys

Asiakastoimisto
Sairaalantie 11
42100 Jämsä

 

Vastuu hoidostasi siirtyy uuteen terveysasemaan viimeistään kolmen viikon kuluttua, kun ilmoitus on vastaanotettu. Otamme kuitenkin vastuun sinusta heti tiedon saatuamme ja saat kotiisi kirjeen vahvistuksena onnistuneesta asemavaihdoksesta. Otamme mielellämme hoidettavaksemme koko perheesi. Muistahan terveysaseman vaihdosta tehdessäsi, että lapset eivät siirry automaattisesti vanhempiensa mukana. Tee siis jokaisesta siirtyvästä perheenjäsenestä erillinen ilmoitus. Alaikäisen lapsen ilmoitukseen tarvitaan molempien huoltajien allekirjoitus.